Коронавирусът

Кой е по-силният!

Темата на деня е КОВИД 2019! А темата на последните тридесет години е вирусът на безразличието! Безразличие политическо, икономическо, социално и културно! Сега въпросът е кое ще надделее? Короната или съпричастността!

Нека се помъчим да си отговорим!

През последните години казвахме, че няма Държава! Мразим силно или много обичаме тези, които ни управляват във фабриката, в магазина ,в администрацията, в съда, в болницата – и всичко зависи от коя страна на кръга сме – вътре или отвън. Когато сме вътре – всичко е наред, когато сме отвън – всичко е лошо! Сега всички сме в един кръг, изключая малките деца/ така поне се твърди/- всички сме потенциални заразоносители и заболяващи от „короната“!

Ще се променим ли!

Бой за тоалетна хартия! Кой да си спомни, че до 89 повечето си бършеха задниците с „Работническо дело“ или „Отечествен глас“. Не заради добрата им журналистика, а просто тоалетната хартия си беше лукс! Няма смисъл от носталгични реминисценции!

Бизнесът да отговори как няма да изтърве производството и услугите! Църквата и другите конфесии да отговорят как ще се грижат за душите на изпитващите „жажда“! Медиците да кажат до кога ще им стигне куража! А, всички ние да отговорим с поведението си дали сме хора, или само някакви инстинкти!

Да забравим безразличието си , да не ни е страх да направим бележка на хората, които не желаят да споделят общата ни дисциплина и ако можем да дадем малко кураж на тези около нас, които са уплашени,изпаднали в паника или просто се боят! Да докажем, че българинът силно обича и да забравим „лютата“ си омраза!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *