Първи „Април“ и пандемията!

Винаги съм очаквал с трепет идването на този празник на шегата или на лъжата! Кой както си го разбира.

От многото лъжи на които съм бил подлаган на този ден, не много са оставили траен спомен. Само една е останала дълбоко у мен и се показва от време на време! Тази „шега“ беше свързана с приятел от детските ми години. Излъгаха ме, че си е счупил крака и, че през априлската ваканция няма да можем да си играем на воля. Почти се разплаках, вестителят усети, че здраво ме е хванал на въдицата си и през смях ми съобщи, че е първи април!

Всеки, българин има подобна история!

Признавам си, че трудно разказавам вицове, не ми иде отръки. Паметта ми е така настроена, че смехът от вица или веселата история отмива набързо разказа! Сега затворен, вкъщи, си помислих, че е по-добре да направим конкурс за най-добра смешна история и поводът е идването на Първи април. Да си припомним какво е казал Габровецът: “ Светът е оцелял, защото се е смял“

Някой ще каже, какво е това идиотско предложение, когато хората умират от този бързо действащ коронавирус!

Хора, всеки си отива по-рано или по-късно. Всичко е относително! Затова е веригата на живота – едни се раждат, други си отиват! Какво е казал поетът: “ А мойте песни, все ще се четат! Нека, най- добрата весела история да бъде наградена с пребъдване във времето! Нека я наградим с „гласуване“ във фейсбук! Нека авторът й да бъде награден с милион усмивки и името му да остане в народната памет!

Три, две, едно…..старт!

Прочети и предай нататък!

Стойте си в къщи! #stayhome

Please follow and like us:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *